Romanya Nasıl Bir Ülke ?

Merhaba ilk önce Romanya bize hem kültür hemde mesafe olarak yakın bir ülke , nüfusu 20 milyon ve  uzaklığımız ise uçakla 1 saat araba ile 7 saattir.
Romanya genel olarak insanların gözünde berbat kötü fakir çingene ülkesi olarak bilinir ama aslında bu doğru değildir.






Resimlerde göründüğü gibi güzel ve şirin bir avrupa ülkesi ama her şehri için çok güzel diyemem dünyanın çoğu ülkesinde olduğu gibi bazı bölgelerde' eski usul köy yaşantısı devam edebiliyor ama özellikle bükreş braşov köstence çok güzel hem modern hemde tarihi yapısıyla insanı etkiliyor ve ister istemez insanda bir bağ kuruyor şehir , özelliklede rumen insanlarının sıcaklığı bu konuda etkili oluyor.
Bu ülkede herşeye ulaşabilirsiniz eğlence , tarih doku , turizm ,yeme içme , kış ve yaz turizmi , doğası , insanların sıcak kanlılığı her yönüyle insanlara hitap edebiliyor.
Gençlerin neredeyse hepsi ingilizce biliyor ve ülkede herkes ülke kurallarına uyuyor ve buna özen gösteriyorlar genel olarak hem hızlı hem yavaş bir yaşam tarzı var ama genel olarak rumen insanları hayatlarından memnunlar ve gerçekten Türklere karşı bir sevgileri ve saygıları var.
Ekonomik olarak ise asgari ücret 407 euro ( 2018 ) ve refah seviye iyi derecede diyebilirim tabikide hiçbir zaman bir Almanya Hollanda veya bir iskandinav ülkesi gibi değil ve olabileceğini zannetmiyorum ama insanaların Romanya hakkındaki algısı konusunda yanıldıklarını belirtmek isterim. 


                                                                           Bükreş

Köstence Mamaia

Braşov Poiana

Sinaia
Sighişoara
Bucharest Therme



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Romanya Bükreş'te Gece Hayatı

Romanya'da Gezilecek Yerler